منتدىات منشأة نظيف
لاتحرمونا اطلالتكم علينا ودعونا نقتبس من نوركم بالدخول او التسجيل فى منتداكم منتدى منشاة نظيف
رز باللحمه والمكسرات 1215_12406dd63e911
منتدىات منشأة نظيف
لاتحرمونا اطلالتكم علينا ودعونا نقتبس من نوركم بالدخول او التسجيل فى منتداكم منتدى منشاة نظيف
رز باللحمه والمكسرات 1215_12406dd63e911
منتدىات منشأة نظيف
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدىات منشأة نظيف

اسلامى , ثقافى , اجتماعى , سياسى
 
الرئيسيةالبوابةالأحداثالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 رز باللحمه والمكسرات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
aneen el7ozn
مراقب عام
مراقب عام
aneen el7ozn


محل الاقامة : منشأة نظيف

الجنس : ذكر

عدد المساهمات : 143


رز باللحمه والمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: رز باللحمه والمكسرات   رز باللحمه والمكسرات Icon_minitime28/8/2011, 12:56 am

ده طبق رئيسي ينفع جدا للعزومات كمان وسهل نبتدي مع بعض
رز باللحمه والمكسرات 12901795976435
المقادير (دي ل 8 افراد)
كيس رز مصري عادي
2 كيلو لحم مكعبات متوسطه
8 بصلات مفرومه
4 معالق سمن
ربع كوب زيت نباتي
فلفل_ملح-توابل لحم -قايل من الحبهان (اختياري)
مكسرات وزبيب مشوح في معلقه سمن (متشوح كويس جدا وملسوع علي خفيف)
ماء
الطريقه, في حله المونيا تسخن 2 معلقه كبيره من السمن وعلي نار عاليه يشوح اللحم المغسول (والمصفي) مع قليل من الحبهان حتي تبداء الميه اللي في اللحم بالخروج وننتظر حتي يتبخر كل الماء ويبتدي اللحم في التشويح ويغمق مع التقليب المستمر وتكون الحله مش متغطيه طبعا حتي يصل الي هذا اللون
رز باللحمه والمكسرات 12901799831813
ثما يضاف البصل المفروم زي الصوره
رز باللحمه والمكسرات 12901807206293
ونغطي الحله 10 دقايق ونخلي النار وسط وبعد كده نقلب ونضيف 3 اكواب ماء من الحنفيه. ونغطي تاني ونتركها من ساعه ونص الي ساعتين ونص تلاته حسب مايحتاج اللحم لغايه مايستوي (مع مراقبتها والتقليب كل نص ساعه) ولو احتاجت ماء نزود. وقبل ما تستوي بساعه نضيف يهارات اللحمه والملح والفلفل الاسود ناخد منها الصوص ونفصله لوحده علشان هنستخدمه بعدين بس نسيب فيها شويه.
بالنسبه للرز نحط معلقتين سمن كبار علي ربع كوب زيت في الحله ونشوح نص كميه الرز علي نار عاليه (طبعا يكون ناشف مش مبلول) لغايه مايبقه بني فاتح مع التقايب المستمر (بتاخد تقريبا ربع ساعه)رز باللحمه والمكسرات 12901809884471
وبعد كده بنضيق النص التاني ونقلب ونغمره بالماء لغايه ما تبقه الميه فوق الرز ب 2 سانتي نضيف الملح ) ونغطي وبعد 3 دقايق نخفف النار جدا لغايه مابستوي الرز مع تقليبه في النص. وبعد مايستوي نقلبه و نسيبه 10 دقايق وبعدين نقلب فيه الصوص اللي اخدناه من اللحم كده
رز باللحمه والمكسرات 12901811448102
وبعدين نغرفه ونحط فوقه المكسرات والزبيب (المشوحين حلو قوي والزبيب بحبه حتي ملسوع علي خفيف) وبعدين اللحمه وبالهنا والشفا.جربوه وقولولي.ماتنسونيش في الدعاء.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
رز باللحمه والمكسرات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدىات منشأة نظيف :: المنتديات الإجتماعية :: منتدى المطبخ الشّهى-
انتقل الى: